Read Ennen päivänlaskua ei voi by Johanna Sinisalo Free Online


Ebook Ennen päivänlaskua ei voi by Johanna Sinisalo read! Book Title: Ennen päivänlaskua ei voi
The author of the book: Johanna Sinisalo
Edition: Tammi
Date of issue: 2000
ISBN: 951311886X
ISBN 13: 9789513118860
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 413 KB
City - Country: No data
Loaded: 1043 times
Reader ratings: 6.7

Read full description of the books:Nuori valokuvaaja Mikael löytää kotinsa takapihalta jotakin, mitä hän ei ole eläissään nähnyt, mutta minkä hän tietää haluavansa omakseen. Hän ottaa hoiviinsa öisen metsänpeikon, kansantaruista tutun salaperäisen olennon.
Mikaelin ja peikon välille solmiutuu maagisen tiivis suhde, joka saattaa vähitellen sijoiltaan koko elämän. Jos hän olikin aluksi kuvitellut voivansa vangita palan villiä luontoa, joutuu hän pian toteamaan jääneensä itse vangiksi.


Download Ennen päivänlaskua ei voi PDF Ennen päivänlaskua ei voi PDF
Download Ennen päivänlaskua ei voi ERUB Ennen päivänlaskua ei voi PDF
Download Ennen päivänlaskua ei voi DOC Ennen päivänlaskua ei voi PDF
Download Ennen päivänlaskua ei voi TXT Ennen päivänlaskua ei voi PDFRead information about the author

Ebook Ennen päivänlaskua ei voi read Online! ENG: Johanna Sinisalo was born in Sodankylä in 1958. In the period 1984-1997 she worked as a professional designer in advertising, after which she got started as a screenwriter and writer. As her hobbies Sinisalo mentions astronomy, gastronomy, hiking, literature and comics.

The author notes that her novels always feature a bit of the small everyday reality. However, overcoming the borders of realism does not mean that the author's works were to be classified as sci-fi or fantasy - from Sinisalo's point of view, categorizing literature by genre should be left behind.


FI: Johanna Sinisalo on syntynyt Sodankylässä vuonna 1958. Hän valmistui ylioppilaaksi Tampereella 1977 ja suoritti kandidaatintutkinnon Tampereen yliopiston yleisen kirjallisuustieteen draamalinjalla vuonna 1986. Markkinointi-instituutissa opiskellessaan hän sai vuoden parhaan diplomityön palkinnon 1987. Vuosina 1984–1997 hän toimi ammatikseen mainonnan suunnittelijana, sittemmin hän ryhtyi vapaaksi käsikirjoittajaksi ja kirjailijaksi.

Kirjailijan perheeseen kuuluu avomies ja aikuinen tytär. Harrastuksikseen Sinisalo mainitsee tähtitieteen, gastronomian, vaelluksen, kirjallisuuden ja sarjakuvan. Sinisalo asuu lapsuutensa kotikaupungissa Tampereella.

Tärkeitä kirjailijoita Sinisalolle ovat olleet Tove Jansson, Astrid Lindgren, L. M. Montgomery, Ray Bradbury, Volter Kilpi, Vladimir Nabokov, Michel Tournier ja Margaret Atwood. Tieteiskirjallisuuden lukemisen Sinisalo aloitti lapsena Edgar Rice Burroughsin seikkailukirjoilla. Niiden jälkeen hän löysi George Orwellin ja Aldous Huxleyn, joissa science fiction on yhteiskunnan havainnoinin ja arvostelun väline.

Kirjailija toteaa, että hänen romaaneissaan on aina jokin pieni piirre arkitodellisuuden ulkopuolelta. Sinisalo on useiden muiden tavoin muistuttanut, että puhdas realismi on varsin nuori, 1800-luvun lopulta peräisin oleva kirjallinen suuntaus. Realismin rajojen ylittäminen ei kuitenkaan tarkoita, että kirjailijan teokset olisivat lajityypiltään scifiä tai fantasiaa. Sinisalon mielestä lajityyppiajattelusta pitäisi irtautua.

Sinisalo painottaa, että spekulatiivisuus ei ole kirjallisuudessa itseisarvo, vaan että sen kautta voidaan sanoa jotain oleellista jopa paremmin kuin realismin keinoin. Fantasian tai science fictionin kirjoittaminen ei ole päämäärä vaan väline kirjallisuuden tuottamiseen. Sinisalo käyttää sanaa ”viistovalaistus” kuvaamaan tämän välineen toimintaa: todellisuuden tutkiminen uudesta ja ennenkokemattomasta näkökulmasta voi paljastaa uusia puolia, joita ei ole voinut aikaisemmin nähdä.


Reviews of the Ennen päivänlaskua ei voi


FREDDIE

The butterflies in my stomach have died ...

THOMAS

The book that found the answer to my question

NIAMH

This book is awesome!

ALBERT

I really hated the book.

MAISIE

Just a terrific book.
Add a comment
Download EBOOK Ennen päivänlaskua ei voi by Johanna Sinisalo Online free

PDF: ennen-pivnlaskua-ei-voi.pdf Ennen päivänlaskua ei voi PDF
ERUB: ennen-pivnlaskua-ei-voi.epub Ennen päivänlaskua ei voi ERUB
DOC: ennen-pivnlaskua-ei-voi.doc Ennen päivänlaskua ei voi DOC
TXT: ennen-pivnlaskua-ei-voi.txt Ennen päivänlaskua ei voi TXT