Read Cei frumoşi şi blestemaţi by F. Scott Fitzgerald Free Online


Ebook Cei frumoşi şi blestemaţi by F. Scott Fitzgerald read! Book Title: Cei frumoşi şi blestemaţi
The author of the book: F. Scott Fitzgerald
Edition: Polirom
Date of issue: 2012
ISBN: No data
ISBN 13: No data
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 958 KB
City - Country: No data
Loaded: 2263 times
Reader ratings: 3.3

Read full description of the books:F. Scott Fitzgerald este autorul romanului Marele Gatsby, „al doilea mare roman in limba engleza al secolului XX, dupa Ulise, de James Joyce” (The Washington Post)

Ca si Marele Gatsby, Cei frumosi si blestemati este o poveste despre America anilor ’20, o epoca tumultuoasa in care arta, dragostea si banii sint aproape invariabil insotite de ambitii nebunesti, talente irosite si esecuri ireparabile, cind consumul nemasurat de alcool si stralucirea vietii de noapte devin adevaratul crez al unei generatii. Anthony Patch, figura centrala a romanului, este un tinar sofisticat, cu studii la Harvard, pe care aburii alcoolului il vor transforma intr-o „epava josnica si dezgustatoare”. Episodul nefericitei casatorii cu Gloria – despre care s-a spus ca ar fi inspirat din povestea reala de dragoste a lui Fitzgerald si a Zeldei Sayre – se incheie cu prabusirea celor doi in abisul degradarii fizice si morale, un moment ce aminteste cu amaraciune de stralucirea risipita si tineretea distrusa.

„Cei frumosi si blestemati este, printre altele, un studiu al vietii conjugale - o schita in nuante intunecate de sepia. Egoisti, dar fermecatori, Anthony si Gloria ar putea sa se indrepte spre cariere de succes in literatura si cinematografie. Cuplul lor radiaza o stralucire aparte, insa, pentru ca nici unul din ei nu este inzestrat cu scinteia care ar face din aceasta stralucire o flacara creatoare, nimbul care ii inconjoara paleste, se intuneca si dispare. Poate ca acesta este rezultatul concluziei amare a lui Fitzgerald ca aura unor asemenea oameni este un dar otravit daca nu conduce la o capodopera, asa cum este romanul de fata.” (The New York Times)


Download Cei frumoşi şi blestemaţi PDF Cei frumoşi şi blestemaţi PDF
Download Cei frumoşi şi blestemaţi ERUB Cei frumoşi şi blestemaţi PDF
Download Cei frumoşi şi blestemaţi DOC Cei frumoşi şi blestemaţi PDF
Download Cei frumoşi şi blestemaţi TXT Cei frumoşi şi blestemaţi PDFRead information about the author

Ebook Cei frumoşi şi blestemaţi read Online! Francis Scott Key Fitzgerald was an American writer of novels and short stories, whose works have been seen as evocative of the Jazz Age, a term he himself allegedly coined. He is regarded as one of the greatest twentieth century writers. Fitzgerald was of the self-styled "Lost Generation," Americans born in the 1890s who came of age during World War I. He finished four novels, left a fifth unfinished, and wrote dozens of short stories that treat themes of youth, despair, and age. He was married to Zelda Fitzgerald.


Reviews of the Cei frumoşi şi blestemaţi


JOSEPH

A wonderful book, like all the works of this author.

CHARLIE

Fantastic book!

IMOGEN

Fun book for children and their parents

DANIEL

A charming book, a lot more!

ISABEL

Contradictory. On the one hand, it pulls in and on the other ...
Add a comment
Download EBOOK Cei frumoşi şi blestemaţi by F. Scott Fitzgerald Online free

PDF: cei-frumoi-i-blestemai.pdf Cei frumoşi şi blestemaţi PDF
ERUB: cei-frumoi-i-blestemai.epub Cei frumoşi şi blestemaţi ERUB
DOC: cei-frumoi-i-blestemai.doc Cei frumoşi şi blestemaţi DOC
TXT: cei-frumoi-i-blestemai.txt Cei frumoşi şi blestemaţi TXT