Read Gisèle by Susan Smit Free Online


Ebook Gisèle by Susan Smit read! Book Title: Gisèle
The author of the book: Susan Smit
Edition: Lebowski
Date of issue: September 3rd 2013
ISBN: 9048817447
ISBN 13: 9789048817443
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 27.16 MB
City - Country: No data
Loaded: 1658 times
Reader ratings: 4.4

Read full description of the books:Epische, op ware feiten gebaseerde liefdesgeschiedenis van drie mensen die niet zonder en niet met elkaar kunnen leven, over kunst, liefde, vriendschap, oorlog en zelfbeschikking

Nederland, 1936, de vooravond van de Tweede Wereldoorlog. Adriaan Roland Holst, ‘Jany’ voor intimi, dichtersvorst en homme à femme, ontmoet de mooie, getalenteerde glazenierster Gisèle van Waterschoot van der Gracht. Tussen hen ontstaat een zielsverwantschap, die verder gaat dan zijn gewoonlijke romantische avonturen. Al snel voelt Gisèle zich opgenomen in de kring rond Roland Holst en wijdt ze haar leven aan de kunst en de liefde.

Op datzelfde moment droomt de jonge actrice Mies Peters van eenzelfde leven. Waar Gisèle licht en teder is, is Mies aards en zinnelijk. Ze begrijpt dat haar huwelijk met de verkoper Paul en haar jonge moederschap niet zijn te combineren met een succesvolle toneelcarrière. In Jany vindt ze een hartstochtelijke minnaar; hun liefde bestaat uit strijd en evenveel momenten van groot geluk.
De gekwetste Paul zoekt zijn heil bij de snel opkomende nsb en vertrekt met een hoofd vol idealen naar het oostfront. Ook Jany, Gisèle en hun vrienden kunnen zich niet onttrekken aan de oorlogsdreiging en vooral Jany voelt dat hij van zijn ivoren toren moet afdalen om een positie in te nemen. Gisèle neemt jonge Joodse onderduikers in huis die ’s nachts, als de verduisteringsgordijnen gesloten zijn, onderwezen worden in filosofie, poëzie en tekenkunst. De oorlog dwingt uiteindelijk iedereen om de keuze te maken tussen buigen of barsten, goed en fout, de haat en de liefde. Te midden van alle vernietiging, honger en geweld is de kunst de enige manier om te overleven.


Download Gisèle PDF Gisèle PDF
Download Gisèle ERUB Gisèle PDF
Download Gisèle DOC Gisèle PDF
Download Gisèle TXT Gisèle PDFRead information about the author

Ebook Gisèle read Online!


Reviews of the Gisèle


REUBEN

The beginning is exciting, but at the end of the book is just a very template.

TOBY

Phone number you need to drive for protection against robots I wrote a phone and downloaded no problem.

LAYLA

Time flew unnoticed.

HARVEY

An interesting book, not like the other

ISOBEL

Interesting read for true fans
Add a comment
Download EBOOK Gisèle by Susan Smit Online free

PDF: gisle.pdf Gisèle PDF
ERUB: gisle.epub Gisèle ERUB
DOC: gisle.doc Gisèle DOC
TXT: gisle.txt Gisèle TXT